ПРОФЕСИОНАЛНОСТ ОД СЕКОЈ АСПЕКТ

Нова ера во инсталирањето на лифтовите

Дефинирање на стандардите во движењето на патниците во модерните згради

maintenance-v2-8

Едноставен, но сепак иновативен процес на монтажа

При монтажа на лифтовите нашата цел е сѐ да биде испланирано, подредено и ефикасно спроведено, како предуслов за тоа секој учесник во процесот да може да си ја заврши работата безбедно и навреме.

spare-parts-8

Без опструкции на процесот на градба за време на монтажата

Монтажата на лифтот е конфигурирана на начин што овозможува таа да не влијае на текот на работите на градилиштето, што овозможува намалување на трошоците и беспрекорно спроведување на останатите активности кои се одвиваат на вашиот објект.

modernization-8

Безгрижен процес на монтирање во сите негови фази

Наша цел е да Ви ја олесниме вашата работа. Нашите вработени ќе се потрудат процесот на монтажа да помине безгрижно, со што вашиот проект ќе може да биде комплетиран навремено, без дополнителни трошоци и без изненадувања.

customers

Детално планирање

Завршувањето на монтажата на време и во рамки на претходно утврдени ресурси наложува добра подготовка. Доброто планирање ни овозможува да ја завршием нашата работа поефикасно, безбедно и без дополнителни трошоци.

Сѐ што Ви е потребно за побрзо и полесно планирање

Преземете ги сите технички податоци кои Ви се потребни за да испланирате сѐ до најситните детали. Нашите спецификации за лифтовите се лесно достапни за вас.

Разгледајте и изберете го соодветниот лифт

Откријте која гама на лифтови одговара за вашиот проект пркеу некоклу куси и брзи чекори.Discover which lift suits your needs in a few quick and easy steps.

1
PL1100 Модел
Лифтови со машинска просторија за станбени и деловни објекти
До 13 лица
600mm длабочина на јама
Најбрзите системи за подигање со челични јажиња
2
PL1300 Модел
2:1 Систем со челични сајли и горно поставени контратегови
До 33 лица
1,000mm длабочина на јама
Исклучителна флексибилност во димензиите на кабините, вратите и окното.
3
PL1400 Модел
4:1 Систем со контратежа наменет за карго
До 33 лица
1,000mm длабочина на јама
Најдобрите карго лифтови со машинска просторија.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 
Slide
PL2100 Модел
Систем без трансмисија со долно поставени контратегови
Up to 33 persons
600mm Pit Dept
Сите клучни компоненти на погонот се лоцирани во окното.
Slide
PL2200 Модел
Систем без трансмисија со горно поставени контратегови
До 33 лица
600mm длабочина на јама
Модел со најискористен кабински и простор во окното.
Slide
PL2300 Модел
Систем без трансмисија "L Carcass"
До 10 лица
600mm длабочина на јама
Специјално дизајниран систем за најтесните окна.
Slide
PL2400 Модел
"Smart" систем без трансмисија
До 10 лица
500mm Pit Dept
Модуларен систем, адаптабилни димензии за кабините и вратите.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 
Slide
PL3100 Модел
Штедлив, докажан и безбеден хидрауличен лифт
До 21 лица
300mm длабочина на јама
Бројни опции за конфигурирање и димензии на кабините.
Slide
PL3300 Модел
Најсеопфатниот и најфлексибилниот лифт во нашето портфолио
До 5 станици
27,000mm висинско растојание
Хидрауличен лифт дизајниран за карго употреба
Slide
PL3400 Модел
Најбезбедната хидраулична авто-платформа
До 3 станици
22,000mm висинско растојание
Најдобриот избор кога е во прашање вертикално движење на автомобилите
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

Најчести прашања и дилеми кои ги засегаат градежните компании

Изборот на соодветен тип на врати е клучен дел од процесот на планирање. Иако можеби посветувате повеќе внимание на избор на соодветен тип на лифт, изборот на соодветен тип на врати ќе има клучно влијание во однос на перформансите на вашиот лифт.

Денес, вратите на лифтовите вклучуваат автоматски, мануелни и телескопски врати.

Автоматските врати може да се отвораат кон лево, кон десно или централно.

Лифт без машинска просторија се нарекува со акронимот MRL. Овие лифтови не користат засебна машинска просторија која подразбира обезбедување на дополнителен простор. Наместо тоа, сите клучни компоненти се лоцирани во окното. Ова решение, освен што овозможува заштеда на простор за инвеститорот, го прави процесот на монтажа полесен за монтерите.

Една од главните придобивки при изборот на MRL лифт е заштедата на простор, кој во спротивно би го зазела машинската просторија. Втора предност на оваа група на лифтови е заштедата на електрична енергија. Бидејќи нема потреба од цела засебна просторија полна со опрема, заштедата на електрична енергија може да достигне и до 60%. Исто така, кај овие типови на лифтови има помал број на делови, што ги прави овие лифтови поефикасни.

Наместо користење на челични јажиња и сајли кои ги влечат електричните лифтови, хирдауличните лифтови користат притисок за кревање на лифтот. Во основа, најпрво електрична пумпа внесува хидраулична течност во цилиндер. Потоа, притисокот кој се создава го поместува клипот, кој пак, во крајна линија овозможува лифтот да се движи нагоре.

Машинска просторија е засебна просторија каде е сместена целокупната опрема поврзана со напојувањето на лифтот. Машинските простории кај електричните лифтови вообичаено се сместени под покривот, додека машинските простории кај хидрауличните лифтови се безмалку секогаш сместени на приземјето или во подрумот. Иако машинските простории се користат и кај електричните и хидрауиличните лифтови, постојат лифтови и без машински простории.

Лифтовите мора да имаат соодветна и редовна грижа за да можат да функционираат беспрекорно за време на целиот оперативен циклус. Нивното редовно сервисирање и одржување го продолжуваат животниот век на лифтот. Редовните месечни сервиси се задолжителни согласно нашата регулатива.

Дали имате некое прашање? Ние сме тука за вас.

Јавете ни се на +389 72 249 334, контактирајте нѐ на: primalift.sk@gmail.com или посетете нѐ во нашите канцеларии, на: Бул. АСНОМ 36 5A

Web development Absolute Zero >