Електрични лифтови

Откријте ја нашата гама на MRL погони

Откријте ја нашата гама на MRL погони

Дизајнот, производството и ригорозното тестирање овозможуваат нашите електрични лифтови да работат мирно, тивко и економично за време на целиот оперативен циклус

НАЈЕФИКАСНИ ПОГОНИ

Најнови технологии - поголем комфор

Нашите системи овозможуваат оптимална контрола на движењето на лифтот и вратите, што придонесува за продолжување на циклусот на користење на компонентите и заштеда на енергија.

НЕНАДМИНАТА КОНТРОЛА

Најмодерна контрола

Системите за контрола нудат поголема флексибилност во однос на бројот на пристапи, број на станици и групирање на повеќе лифтови во една целина.

ВРВНА ПРЕЦИЗНОСТ

Највисок квалитет на секој спрат.

Благодарение на безконтактните снезори, нашите лифтови сопираат со милиметарска прецизност на соодветнит спрат. Ова овозмжува безгрижен влез и напуштање на кабината од страна на патниците.

Лифтови со машинска просторија

Брзини до 2.5s/m.

Капацитет до 10,000kg.

Откријте повеќе за нашите најдобри патнички и товарни електрични лифтови

- Усогласеност со EN 81-20/50 стандардот

- 3-годишен фабрички гарантен период

* PL 1000 серијата на лифтови се наменети за патнички и карго изведби. Тие вклучуваат машинска просторија, а патничките лифтови имаат максимален капацитет од 2,500kg, што е еквивалент на 33 лица.

Лифтови без машинска просторија

Минимална висина на јама од само 500mm.

Минимална висина на последен спрат од 2,800mm.

Лифтови без машинска просторија наменети за стамбени згради и деловни објекти

- Површина на кабината до 5m2

- Ширина на вратите до 1,400mm

* Постојат неколку типови на погонски системи за лифтови без машинска просторија соодветни за превоз на патници и карго. Еден од нив е безбрзинскиот тип, кој е осовено апликабилен за објекти со исклучително тесни окна.

Најнова генерација на електрични лифтови

Доколку нашите стандардни димензии на модели не се вклопуваат во вашиот проект, со задоволство ќе ви понудиме специјално решение. Нашата гама вклучува специјални димензии по мерка кои се апликабилни за сите примени, од карго изведбите па сѐ до панорамските лифтови со специфични форми.

1:1 СИСТЕМ
Капацитет
# на лица
Брзина
Макс. кабина
Ширина на врати
Отворање на врати
Мин. јама
Мин. (headroom)
Окно
Slide
320 kg
4 лица
до 2.5m/s
0.90 m2
700mm
C/T
600mm
3,400mm
1,600x1,450mm
Slide
320 kg
4 лица
до 2.5m/s
0.90 m2
700mm
C/T
600mm
3,400mm
1,400x1,650mm
Slide
450 kg
6 лица
до 2.5m/s
1.30 m2
800mm
C/T
600mm
3,400mm
1,750x1,700mm
Slide
450 kg
6 лица
до 2.5m/s
1.30 m2
800mm
C/T
600mm
3,400mm
1,550x1,900mm
Slide
630 kg
8 лица
до 2.5m/s
1.66 m2
800mm
C/T
600mm
3,400mm
1,900x1,900mm
Slide
630 kg
лица
до 2.5m/s
1.66 m2
800mm
C/T
600mm
3,400mm
1,600x2,050mm
Slide
800 kg
10 лица
до 2.5m/s
2.00 m2
900mm
C/T
600mm
3,400mm
2,150x1,900mm
Slide
800 kg
10 лица
до 2.5m/s
2.00 m2
900mm
C/T
600mm
3,400mm
1,900x2,050mm
Slide
1,000 kg
13 лица
до 2.5m/s
2.40 m2
900mm
C/T
1,000mm
3,400mm
1,950x2,600mm
Slide
1,000 kg
13 лица
до 2.5m/s
2.40 m2
900mm
C/T
1,000mm
3,400mm
2,600x1,950mm
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
2:1 СИСТЕМ
Капацитет
# на лица
Брзина
Кабина
Ширина на врати
Отворање на врати
Мин. јама
Мин. (headroom)
Димензија на окно
Slide
1,275 kg
17 лица
до 1.0m/s
2.95 m2
1,100mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,150x2,800mm
Slide
1,275 kg
17 лица
до 1.0m/s
2.95 m2
1,100mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,500x2,050mm
Slide
1,600 kg
21 лица
до 1.0m/s
3.56 m2
1,300mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,350x2,900mm
Slide
1,600 kg
21 лица
до 1.0m/s
3.56 m2
1,300mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,600x2,250mm
Slide
2,000 kg
26 лица
до 1.0m/s
4.20 m2
1,300mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,400x3,100mm
Slide
2.000 kg
26 лица
до 1.0m/s
4.20 m2
1,300mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,900x2,500mm
Slide
2,500 kg
33 лица
до 0.50m/s
5.00 m2
1,400mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,750x3,200mm
Slide
2,500 kg
33 лица
до 0.5m/s
5.00 m2
1,400mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,900x2,800mm
Slide
1,000 kg
13 лица
до 1.0m/s
2.40 m2
900mm
C/T
1000mm
3,700mm
1,950x2,600mm
Slide
1,000 kg
13 лица
до 1.0m/s
2.40 m2
900mm
C/T
1,000mm
3,700mm
1,950x2,600mm
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow
4:1 ROPING TRACTION
Rated load
# of persons
Rated speed
Max cabin area
Door width
Door opening
Min shaft pit
Min overhead
Clear shaft
Slide
1,000 kg
13 persons
up to 1.0m/s
2.40 m2
900mm
C/T
1000mm
3,700mm
1,950x2,600mm
Slide
1,000 kg
13 persons
up to 1.0m/s
2.40 m2
900mm
C/T
1,000mm
3,700mm
1,950x2,600mm
Slide
1,275 kg
17 persons
up to 1.0m/s
2.95 m2
1,100mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,150x2,800mm
Slide
1,275 kg
17 persons
up to 1.0m/s
2.95 m2
1,100mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,500x2,050mm
Slide
1,600 kg
21 persons
up to 1.0m/s
3.56 m2
1,300mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,350x2,900mm
Slide
1,600 kg
21 persons
up to 1.0m/s
3.56 m2
1,300mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,600x2,250mm
Slide
2,000 kg
26 persons
up to 1.0m/s
4.20 m2
1,300mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,400x3,100mm
Slide
2.000 kg
26 persons
up to 1.0m/s
4.20 m2
1,300mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,900x2,500mm
Slide
2,500 kg
33 persons
up to 0.50m/s
5.00 m2
1,400mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,750x3,200mm
Slide
2,500 kg
33 persons
up to 0.5m/s
5.00 m2
1,400mm
C/T
1,000mm
4,000mm
2,900x2,800mm
next arrownext arrow
previous arrowprevious arrow

Најнова генерација на хидраулични лифтови

Доколку електричните лифтови не се соодветни за вашиот проект, погледнете ја нашата гама на хидраулични лифтови. Оптимална за објекти од по неколку спратови, нашата хидраулична технологија овозможува удобност и комфор при секодневното користење. Малите и ограничени простори се услови при кои хидрауличните системи доаѓаат до израз. Изберете хидрауличен лифт за секојдневни мирни и удобни возења.

Добијте повеќе вредност од секој квадратен метар

Нашата гама на електрични лифтови нуди исклучителна флексибилност во однос на кабините, вратите и димензиите на окното. Благодарение на помалите димензии на компонентите, добивате поголем простор кој може да го користите.

Изберете го вашиот патнички или карго лифт

Нашите електрични лифтови овозможуваат безбеден, брз и комфорен транспорт на станари, посетители и товар.

НАЈДОБРО КОРИСНИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ

Понудете им на станарите и посетителите нешто посебно преку избор на уникатни опции во однос на материјалите, осветлувањето и сигнализацијата.

НАЈДОБРА ЕКО-ЕФИКАСНОСТ

Заштедете енергија и намалете го карбонскиот отпечаток на вашата зграда со нашите еко-ефикасни решенија во однос на погонот, осветлувањето и енергијата која е потребна додека е лифтот во мирување.

ВО СОГЛАСНОСТ СО СТАНДАРДИТЕ

Нашите лифтови ги задоволуваат сите важечки стандарди и регулативи (EN 81-20/50, EN 81-70).

Секогаш вистинско решение. Благодарение на сеопфатното портфолио на лифтови

Иновативни лифтовски системи

Ние овозможуваме голем избор на системи кои се поединечно адаптирани на потребите на архитектите во однос на спецификите на секој градежен проект.

Безбедност за патниците, максимална ефикасност

Без оглед на типот на објектот или бројот на единици кои ви се потребни, нашите лифтови овозможуваат максимална искористеност на просторот и исклучителен комфор при возењето.

Далеку пред конкурентите

Благодарение на прогресивниот дизајн и лидерско инженерство, нашите лифтови ги поставуваат стандардите и се чекор пред конкуренцијата.

Сеопфатна гама на лифтови

Нашата гама на лифтови може да се адаптира на окното на вашиот објект со милиметарска прецизност. Нашите лифтови се идеални за станбени згради, хотели, билници, деловни објекти и трговски центри.

IMG_3496

PL 1100 Гама

IMG_3544

PL 1300 Гама

IMG_3577

PL 1400 Гама

IMG_3485

PL 2100 Гама

IMG_3519

PL 2200 Гама

IMG_3507

PL 2300 Гама

Најчести прашата во врска со електричните лифтови